Debat
0   108

Professorens troværdighed

Såvel Folkeskolens redaktør Thorkild Thejsen som professor Niels Egelund har her i bladet skrevet, at Hellerup Skoles afgangskarakterer 2003 viser en flot fremgang i forhold til de samme elevers standpunkt i 2002. De henholder sig begge til de oplysninger des-angående, som Hellerup Skole fremlagde i en pressemeddelelse af 25. marts. Thorkild Thejsen på lederplads i nummer 14, Niels Egelund i et læserbrev i nummer 17. Egelund har ganske enkelt taget denne pressemeddelelses overskrift »Flot fremgang i Helle-rup« og skrevet dens centrale afsnit ordret af, hvorefter han har sat sit eget navn under.

Siden har jeg i henhold til offentlighedsloven udbedt mig tallene hos Gentofte Kommunes skoleafdeling. Det viser sig nu, at medregnes ikke blot de fire fag, som skolens pressemeddelelse og de herrer har fundet det opportunt at referere til, men samtlige 11 fag på afgangsbeviset, så er disse elevers gennemsnit fra 2002 til 2003 uændret 7,3.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har en vis forståelse for, at Hellerup Skole i den givne, pressede situation faldt for fristelsen til at udsende bemeldte pressemeddelelse. Jeg vil også gerne understrege, at disse tal efter min mening ikke i sig selv siger noget betydningsfuldt om den pædagogik, der bedrives i Hellerup.

Hvad der heraf kan udledes vedrørende navnlig professorens troværdighed, vil jeg til gengæld helt og holdent overlade til læserne at konkludere.

Svar

Jeg forstår ikke, hvorfor jeg nu skal blandes ind i Sauer-Egelund- fejden. Min leder blev offentliggjort i nummer 14, og Niels Christian Sauer svarede ugen efter.

Før jeg skrev lederen, havde jeg selvfølgelig skaffet mig adgang til at se elevernes årskarakterer fra 8. klasse og også set, hvor få elever der for eksempel havde valgt fransk, så jeg kunne danne mig et helhedsindtryk.

Min pointe var i øvrigt, at karaktergennemsnittet ikke siger noget om undervisningens kvalitet, som Sauer hævdede både i Politiken og på folkeskolen.dk

Jeg gjorde yderligere opmærksom på, at eleverne kun havde gået på skolen ét år, og at adskillige af dem havde problemer med ude- eller hjemmefra. De havde nok ikke positivt valgt Hellerup Skole, men nærmere fravalgt noget andet.

-th


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ