Debat

Professorens troværdighed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Såvel Folkeskolens redaktør Thorkild Thejsen som professor Niels Egelund har her i bladet skrevet, at Hellerup Skoles afgangskarakterer 2003 viser en flot fremgang i forhold til de samme elevers standpunkt i 2002. De henholder sig begge til de oplysninger des-angående, som Hellerup Skole fremlagde i en pressemeddelelse af 25. marts. Thorkild Thejsen på lederplads i nummer 14, Niels Egelund i et læserbrev i nummer 17. Egelund har ganske enkelt taget denne pressemeddelelses overskrift »Flot fremgang i Helle-rup« og skrevet dens centrale afsnit ordret af, hvorefter han har sat sit eget navn under.

Siden har jeg i henhold til offentlighedsloven udbedt mig tallene hos Gentofte Kommunes skoleafdeling. Det viser sig nu, at medregnes ikke blot de fire fag, som skolens pressemeddelelse og de herrer har fundet det opportunt at referere til, men samtlige 11 fag på afgangsbeviset, så er disse elevers gennemsnit fra 2002 til 2003 uændret 7,3.

Jeg har en vis forståelse for, at Hellerup Skole i den givne, pressede situation faldt for fristelsen til at udsende bemeldte pressemeddelelse. Jeg vil også gerne understrege, at disse tal efter min mening ikke i sig selv siger noget betydningsfuldt om den pædagogik, der bedrives i Hellerup.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvad der heraf kan udledes vedrørende navnlig professorens troværdighed, vil jeg til gengæld helt og holdent overlade til læserne at konkludere.

Svar

Jeg forstår ikke, hvorfor jeg nu skal blandes ind i Sauer-Egelund- fejden. Min leder blev offentliggjort i nummer 14, og Niels Christian Sauer svarede ugen efter.

Før jeg skrev lederen, havde jeg selvfølgelig skaffet mig adgang til at se elevernes årskarakterer fra 8. klasse og også set, hvor få elever der for eksempel havde valgt fransk, så jeg kunne danne mig et helhedsindtryk.

Min pointe var i øvrigt, at karaktergennemsnittet ikke siger noget om undervisningens kvalitet, som Sauer hævdede både i Politiken og på folkeskolen.dk

Jeg gjorde yderligere opmærksom på, at eleverne kun havde gået på skolen ét år, og at adskillige af dem havde problemer med ude- eller hjemmefra. De havde nok ikke positivt valgt Hellerup Skole, men nærmere fravalgt noget andet.

-th