Debat
0   158

Mere i løn, tak

Børnehaveklasselederne går ikke efter lærerløn, men vi vil have en bedre børnehaveklasselederløn, som i lighed med lærernes afspejler uddannelsesniveau og ansvar.

Tre et halvt års pædagoguddannelse må som minimum udløse samme startløn som en uuddannet lærer, og med faghæfte 25 mener vi, at ansvaret og opgaverne i og omkring skolestarten er præciseret på en sådan måde, at det bør kunne ses på lønsedlen.

Artiklen fortsætter under banneret

Børnehaveklasselederne har haft en pæn lønfremgang i gennemsnit de sidste tre år, og målt i procent er det endda højere end lærernes lønfremgang. Men ti procent af en børnehaveklasselederløn er ikke det samme som ti procent af en lærerløn.

Lønstigningerne er hovedsageligt udløst lokalt, men vi har ikke fået det for vores blå øjnes skyld. Mange lærerkredse har gjort et godt stykke arbejde og argumenteret for aflønning af både gamle og nye opgaver.

Den lønfremgang ønsker vi at fastholde i et eventuelt nyt lønsystem, som bygger på centrale aftaler. Undervisningsministeren har ønsket, at børnehaveklasserne skal være mere ens. Det synes vi også, at lønnen skal være.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ