Debat

Afskaf Ny Løn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er det nu. Det er tid til at afskaffe Ny Løn.

På lærerværelset på Marienberg Skole i Vordingborg har vi længe ønsket at komme af med Ny Løn. Vi har svært ved at se det fornuftige i at give arbejdsgiveren råderet over en del af vores lønsum.

Vi skal have en centralt aftalt løn for lærerarbejdet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Nu, hvor vi ønsker en central aftale omkring arbejdstid, er det oplagt at få en ny lønmodel. Det menneskesyn, der ligger til grund for vores forslag om arbejdstid, skulle jo gerne genspejle sig i den dertil hørende lønmodel.

Vi skal have et lønsystem, som sikrer en ordentlig løn til alle, og den skal aftales centralt.

I forbindelse med medlemsdebatten om opstilling af krav er det vigtigt at formulere følgende: Ny Løn skal afskaffes og erstattes af et lønsystem, der passer til lærerjobbet.

Hvis kommunerne ønsker Ny Løn, som vi kender den i dag, må de selv afsætte penge til det. Vi vil ikke betale for, at de kan lege arbejdsgiver med vores lønkroner.

Arbejdstid og løn hører sammen.

Derfor skal medlemsdebatten synliggøre kravet om et nyt lønsystem.

DLF skal stille krav i forbindelse med Overenskomst 05, også på lønområdet.