Underdrejet lærer fik vind i sejlene

Knud Gregersen brugte sit lærerteam til at komme ud af sine frustrationer over en læsesvag elev

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Knud Gregersen er en af de lærere, der har fået hjælp af det nye teamsamarbejde på Kragelundskolen til at få rede på et problem, han ikke umiddelbart selv kunne finde en løsning på.

En af hans elever havde utrolig svært ved at læse, og Knud Gregersen havde søgt plads til hende i skolens læseklinik, men i måneder stod sagen stille, og det frustrerede Knud Gregersen.

»På den ene side havde jeg givet sagen fra mig ved at bede om at få hende på læseklinikken. På den anden side stod jeg som garant for undervisningen af hende, så længe hun sad i min klasse. Oveni ringede forældrene jævnligt for at høre, om der ikke snart skete noget. Det dilemma kunne jeg ikke se ud af«, siger Knud Gregersen.

Han fortalte om sit dilemma på et team­møde. Dernæst forberedte teamkoordinator Conny Hvidberg en række forstyrrelser, som hun præsenterede for ham på teamets næste møde.

»Umiddelbart var der ingen af hendes udsagn, der fik en klokke til at ringe. Men jeg er lystsejler, og Conny havde bedt en sejler, hun kender, formulere en sætning med maritime udtryk. Det virkede«, fortæller Knud Gregersen, der har været lærer i 27 år.

Sætningen lød: »Når du tænker om det tomrum, som opstår, når din ekspertise ikke slår til, så tænker du mere som at ligge underdrejet end at sejle for fuld vind«.

»På få sekunder gik det op for mig, at jeg netop lå underdrejet og forsøgte at ride stormen af, så godt jeg kunne, og jeg vidste nøjagtig, hvad jeg ville gøre ved det«.

To dage senere havde Knud Gregersen omstruktureret klassens tolærertimer, så den ene lærer udelukkende støttede pigen, indtil der to en halv måned senere blev plads på læseklinikken.

folkeskolen@dlf.org