Fjernsyn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg hader fjernsyn lige så meget som peanuts. Men jeg kan ikke holde op med at spise dem, når jeg først er kommet i gang.

(Orson Welles)

Dette er den første generation, som er blevet opdraget af tv og andre massemedier i stedet for af forældrene.

(Margaret Mead)

Tv har bragt mord tilbage i hjemmet hvor det rettelig hører hjemme.

(Alfred Hitchcock)

Selv om underholdningen i tv er dræbende, er det ikke nemt at slå en søndag ihjel.

(Otto Ludwig)

Folk, der ser meget tv, får større og større bagdele og mindre og mindre hoveder.

(Dieter Hildebrandt)

Børn ser meget tv, ikke blot fordi deres indolente forældre giver dem lov til det, men fordi de fleste programmers standard er afstemt efter deres alderstrin.

(Richard Ingrams)

Vi drukner vore unge i vold, kynisme og sadisme, der vises i vore dagligstuer og selv i børneværelserne. Børnebørnene af de unger, der plejede at græde, fordi den lille pige med svovlstikkerne frøs ihjel, føler sig nu snydt, hvis hun ikke bliver tævet, voldtaget og smidt i en affaldskværn.

(J. Lloyd Jones)

Fjernsynet er det eneste sovemiddel, man indtager gennem øjnene.

(Vittorio de Sica)

Den, der viser børn på tv-skærmen, har allerede vundet. For dyr gælder det samme. Og den, der viser dyr og børn sammen, er absolut uovervindelig, især hvis han engagerer en barnlig studievært med animalsk udstråling.

(Burt Banks)

Else