0   150

KappAbel

, jabrahamsen@dlf.org

Danmarks Matematiklærerforening afholdt i sidste uge finalerne i konkurrencen »KappAbel« i Virumhallen. Forinden havde de ni finalehold været igennem to kvalificeringsrunder.

Artiklen fortsætter under banneret

I finalerne deltog to piger og to drenge fra hver af de kvalificerede klasser sammen med deres matematiklærer. De skulle på klassens vegne fremlægge projektopgaven samt arbejde med at løse matematikopgaver under finalen.

Vinderen blev 8.b på Risskov Skole i Århus, som ud over en check på 10.000 kroner får æren at skulle repræsentere Danmark ved den nordiske finale på Danmarks Tekniske Universitet den 6.-7. juli.

Det lyder måske underligt at afholde en konkurrence for skole-elever midt i deres sommerferie, men det skyldes, at Danmark i år er vært for den internationale matematikkonference ICME 10. ICME-konferencen er målrettet mod matematikundervisere i hele uddannelsesforløbet, og man forventer, at der vil være omkring 3.000 deltagere.

Ni klasser kæmpede i sidste uge om 10.000 kroner og en plads i den nordiske finale i matematik-konkurrencen KappAbel


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet