Debat
0   181

Smil i stedet for ynk

Kemiingeniør Mohammad har tre gode råd til andre indvandrere: lær dansk, tro på dig selv og bland jer med danskerne.

De gode råd gentages med få variationer af Hali (social- og sundhedshjælper), Kemal (dyrlæge), Sencan (skolelærer), Shideh (læge), Mirwais (maskinarbejder), Gowsaly (rengøringsassistent), Yuossef (butiksassistent) og Malika (buschauffør) i den særavis, Jyllands-Posten har udgivet med støtte fra Integrationsministeriet. Titlen er »Bidragerne«.

Artiklen fortsætter under banneret

Avisen er sendt i klassesæt til alle folkeskoler, efterskoler og privatskoler. De ni indvandrere er nemlig gode rollemodeller. De dementerer den tankegang, som får alt for mange til at give op »det er jo lige meget, om jeg får en uddannelse eller deltager i aktivering, for ingen vil jo ansætte mig, fordi jeg er indvandrer«.

Sådan må ingen tænke. Der er nogle arbejdsgivere, der diskriminerer, men langt flere, der gerne vil give en udlænding en chance. Det er dem, vi skal tænke på. Det er dem, der kan vende den skrækprognose, der fordobler antallet af udlændinge uden for arbejdsmarkedet på 20 år.

»Bidragerne« viser, at det kan lade sig gøre, og at de politikere og medier, der tegner billedet af Danmark som et lukket, fremmed­angst land, burde revurdere deres virkelighedsopfattelse. Smil til en udlænding hver dag i stedet for at betragte dem som viljeløse ofre for diskrimination.

Flere indvandrere ejer i dag deres egen bolig, flere behersker det danske sprog, og færre oplever diskrimination.

»Bidragerne« kan fås ved at kontakte lone.jurgensen@jp.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ