Debat

Pensionisterne og Overenskomst 05

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensionisterne kommer i klemme i disse år.

Anders Bondo sagde det i 2003.

»Tjenestemandspensionen udhules, når en stadig større del af lønnen udmøntes i decentrale puljer« (Folkeskolen nummer 4/ 2003).

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

KL sagde det forud for Overenskomst 02.

»Da flere og flere midler af den centrale ramme afsættes til andre lønformål end generelle lønstigninger, betyder det, at tjeneste­mandspensionen udhules.

KL finder det derfor acceptabelt, at tjenestemandspensionisterne får en stigning, der er større end de generelle lønstigninger, men stadigvæk lavere end den samlede ramme« (Mål og udfordringer 2001).

Hvad bør DLF nu gøre?

I slutrapporten fra arbejdsgruppen vedrørende pension er det formuleret på denne måde:

»Pensionsgruppen ønsker, at udviklingen på området følges af foreningen ved blandt andet at indsamle relevant talmateriale og udmønte det i konkrete forslag med henblik på Overenskomst 05, så den decentrale løndannelse i forbindelse med Ny Løn kan få en afsmittende virkning på tjenestemandspensionen.

På samme måde bør det undersøges, hvor stor en del af puljen til de specielle krav der anvendes til lønforhøjelser. Denne del bør ligeledes få afsmittende virkning på pensionen« (Slutrapporten 2003).

Arbejdet bør sluttes så betids, at de konkrete forslag kan indgå i foreningens krav til Overenskomst 05.

Powered by Labrador CMS