Debat

God sag fastholdes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»God sag på det rigtige tidspunkt. Børne- og Kulturcheffor­eningen (BKF) anbefaler en overflytning af ansvaret for den vidtgående specialundervisning til kommunerne«.

Denne anbefaling er Mogens Lundetoft Clausen (Folkeskolen nummer 16-17) ikke enig med BKF i, »dårlig sag på forkert tidspunkt«.

BKF kan ikke kommentere den konkrete situation, der beskrives, men vil fastholde anbefalingen ud fra, hvad der tjener de handicappede børn bedst.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

BKFs anbefaling er knyttet sammen med blandt andet følgende forudsætninger:

større kommuner

entydig placering af myndighedsansvaret

bevarelse af ekspertise

sikring af tilbud til børn med specielle og tunge handicap

fortsat udvikling af rummelighed i normalmiljøet

kvalificering af lærerne

Ændret og mere understøttende rolle for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.

BKF er klar over, at der ligger et stort stykke analyse- og planlægningsarbejde for de nye kommuner og amterne, før overflytninger kommer endeligt på plads. Der vil være brug for fælles holdninger og drøftelser af hele normal- og specialundervisningen. Og først og fremmest en fælles drøftelse af, hvad det enkelte barn har brug for socialt og fagligt.

Med udgangspunkt i disse forudsætninger vil vi i BKF fastholde, at vi har en god sag på det rigtige tidspunkt.