Debat

Nej til brugerbetaling

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan skal vi få udvidet vores årlige kursusudbud fra tre til fire kurser af samme standard som hidtil?

Det er meget beklageligt og urimeligt, at det heller ikke i år lykkedes at få udvidet vores årlige kursusudbud fra tre til fire kurser af samme standard som førhen.

Begrundelsen for, at det ikke har været muligt, er, at de fire kurser skal gennemføres under den nuværende budgetramme, det vil sige, at vi skal afholde fire, for det samme som tre koster. Det kan enhver jo sige sig selv ikke kan lade sig gøre, uden at det bliver en forringelse af de enkelte kurser, og en forringelse af kvaliteten i kurserne ønsker vi ikke.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det kursusudbud, vi har på nuværende tidspunkt, koster cirka en million kroner.

Spørgsmålet er så: Hvad kan vi få for de penge?

Tre kurser på 2 1/2 dag uden brugerbetaling (nuværende model).

Fire kurser på 2 1/2 dag med en brugerbetaling på 750 kroner.

Fire kurser på 1 1/2 dag uden brugerbetaling.

To kurser på 2 1/2 dag med en brugerbetaling på 500 kroner og to kurser på 1 1/2 dag uden brugerbetaling (forretningsudvalgets indstilling).

Jeg kan ikke gå ind for de tre sidste muligheder. For det første kan jeg ikke acceptere brugerbetaling, og for det andet er det ikke relevant med kurser på 1 1/2 dag.

Mit svar er, at vi må gå efter at få afsat de cirka 330.000 kroner ekstra i næste års budget, som et fjerde kursus koster. Det er vel heller ikke for meget, især i lyset af at antallet af pensionister i DLF er stigende og vil være det i de kommende år.

Powered by Labrador CMS