0   92

Dengang

For 50 år siden

Næstsidste gang

I år er det næstsidste gang, Frihedsfonden retter henvendelse til skolerne for at udvirke, at børnene yder en håndsrækning på Danmarks befrielsesdag gennem salg af 4. maj-mærket.

Fonden slutter sin indsamlingsvirksomhed på 10-års-dagen for Danmarks befrielse i 1955, og man håber på, at så mange skoler som muligt støtter fonden de to sidste år, fordi det er så vigtigt, at der kommer penge ind til løsningen af fondens hovedopgave: at give børnene efter de faldne en forsvarlig uddannelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Nyt fra Gentofte

Gentofte skolevæsen indfører båndoptager ved alle skoler. Samtidig oprettes en central for båndoptagelse af skoleradioudsendelser, så skolerne kan låne båndene, når de har brug for dem.

Bygningen af Munkegårdsskolen, som skal være færdig til august 1955, er påbegyndt. Desuden skal der bygges ny skole ved Skovvej.

Folkeskolen nummer 14

April 1954

For 25 år siden

Forfatteren Ole Lund Kirkegaard er død.

Kun 38 år gammel er forfatteren Ole Lund Kirkegaard afgået ved døden. Han var et dejligt rundt og varmt menneske med et glimt i øjet. Man vidste ikke altid, om han fuldt ud mente det, han sagde, eller om han gøglede. Glimtet i øjet lod forstå, at det turde være løgn alt sammen. Men man var tryg i hans nærhed. Der var ikke svig eller aggression i ham. Et glad menneske, indtil tilværelsen ruskede i ham for et par år siden. Det var, som om han aldrig fandt tilbage til den trygge hvilen i sig selv.

Han var en stor digter. Det er ikke ord, der er affødt af situationen. Han placerede sig hurtigt i det internationale selskab af forfattere, der skriver for børn, så voksne ikke kan lade være med at læse med. Ved siden af Cecil Bødker var han vel den eneste danske børnebogsforfatter af internationalt format i sin originalitet.

Ole Lund Kirkegaard nåede i sit godt 11-årige forfatterliv at skrive syv bøger. Han dukkede op ved Politikens novellekonkurrence i 1966, hvor han vandt førstepræmien med »Dragen«. Den indgik som et kapitel i hans debutbog »Lille Virgil« (1967).

Gunnar Jakobsen

Folkeskolen nummer 14

April 1979


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet