Anmeldelse Engelsk
0   145

Wings

– Daffi the Dragon

Fakta<p>Forfatter: Edward Broadbridge, Merete Olsen og Gitte Tjellesen</p><br /><p>Storybook: 32 sider, 93,75 kroner (før 1. august 2004 75 kroner)</p><br /><p>Fun and Games: 48 sider, 45 kroner (før 1. august 2004 35 kroner)</p><br /><p>To cder en lyd-cd og en cd-rom: 625 kroner</p><br /><p>Teachers Guide: 99 sider inklusive papfigurer, spillekort og plakat, 937,50 kroner</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Det nye »Wings«-system, der holder sig inden for fantasygenren, er bestemt et af de bedste eksempler, jeg indtil nu har set, på et godt og inspirerende materiale til brug ved engelskundervisningen i tredje klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Den flot tegnede eventyrverden, man træder ind i, er befolket af mange mærkelige fantasivæsener. Vi møder blandt andet en drage uden vinger, en troldmand, der bruger computer-teknologi, en prinsesse på skateboard, en robot og en forelsket edderkop. Der er tale om en spændende og sammenhængende historie om dragen, der til sidst får sine vinger. Den lever i et imaginært rige, Waxon, som helt bevidst har store lighedspunkter med Wales.

Det er en rigtig god ide for læreren at høre baggrundshistorien på cden, før man går i gang med de otte tableauer, som bogen er bygget op i. Før hvert afsnit viser man eleverne en transparent, som man kan printe ud fra den medfølgende cd-rom. Dette giver mulighed for at gennemgå det grundlæggende ordforråd til hvert tableau. Vi bevæger os inden for mange forskellige områder, for eksempel farver, tøj, mad, naturen, kropsdele, sportsgrene og tal. Efter at eleverne har arbejdet med grundbogen, kan man gå til arbejdsbogen »Fun and Games«, hvor eleverne blandt andet kan samtale, lege, skrive, tegne, spille spil og synge.

Alle dialoger og sange fra »Storybook« og »Fun and Games« er indspillet på den medfølgende cd, nogle af dialogerne findes også i en lettere udgave. Sangene er i en halvrocket version, der sikkert vil gå lige ind hos målgruppen. Der er tale om en god blanding af nye og gamle sange, teksten til tre af sangene findes udelukkende i »Teachers Guide«.

Den meget omfattende lærervejledning og resten af materialet lægger op til, at eleverne skal arbejde med mange forskellige typer af læringsstile. Der er lagt meget stor vægt på sange, rim og remser, og eleverne kan lave rollespil med pindedukker samt spille med de såkaldte Daffikort.

»Wings«-systemet har også en hjemmeside, hvor man kan spille domino og memory og høre udtalen af nogle af ordene fra grundbogen.

Hvis man påtænker at købe dette system, bør man som et minimum anskaffe storybook, cder og lærervejledningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.761 andre er allerede tilmeldt