Debat

For mange er på »badeferie«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du blandt de uddannede lærere, der overvejer at søge udfordringer i den grønlandske folkeskole, bør du ikke søge »ekspert«-vejledning hos Karin Steffensen og Erik Steen Christensen (Folkeskolen nummer 12), idet deres sikkert ellers velmenende råd i bedste fald for mig at se er dannet på et meget dårligt og for kort kendskab til forholdene i Syd­grønland. Og det kan i værste fald bygge på misforståelser og fordomme om Sydgrønland og grønlændere.

Hvis du seriøst overvejer den grønlandske udfordring, bør du først indse, at du binder dig for minimum tre år, og at det kræver, at man er villig til at leve i og opleve en anden og til tider fremmedartet kultur. Selvfølgelig er der problemer i den grønlandske folkeskole med elever, forældre, lærere, men sådan er det også alle andre steder.

Men jeg har gennem mit første år heroppe erfaret, at et af de største problemer er, at der er og har været alt for mange danske lærere på »badeferie« heroppe. Lærere, som ikke har taget deres beslutning seriøst og dermed er rejst hjem før tiden, hvilket har gjort, at elever, forældre og kolleger ikke tager en seriøst det første år. De venter for at se, om man ikke bare rejser hjem som alle de andre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg vil foreslå, at man, hvis man ønsker at prøve kræfter på Nanortalik Skole, begynder med at:

1.Sætte sig grundigt ind i regler og love på Imaks hjemmeside, www.imak.gl

2.Tage kontakt til Nanortalik Skole på www.nanbyskole.gl eller telefon 299 613325. Generelt er skoler glade for kontakten og villige til at give råd og vejledning, idet det også tjener dem at få velinformerede og velovervejede ansøgere.

3.Skrive til tillidsmanden Paul Raahauge på e-mail: paul@ nanbyskole.gl

4.Kontakte mig personligt på e-mail: lars@nanbyskole.gl eller telefon 299 613029. Husk lige tidsforskellen.

Powered by Labrador CMS