Debat

Samme tanke luftes igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For tre måneder siden foreslog Socialdemokraterne ganske sympatisk, at de, hvis de kom til magten, ville ansætte 3.000 flere lærere over de næste fem år og bruge flere penge på undervisningsmaterialer.

Nu da det er blevet forår, luftes tanken igen, dog uden at de har regnet på, om de 600 millioner, de ville afsætte, rækker.

Der kommer cirka 30.000 flere børn i folkeskolen, og hvis man bruger den tommelfingerregel, at for hver ti børn er der cirka en lærer, er det blot en selvfølgelig opskrivning af normeringen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det kan så måske imødegå kommunernes tendens til at sætte flere børn i klasserne, men hvad om fem år, når de 600 millioner i statstilskud falder bort?

En nyuddannet lærer får vel 250.000 kroner årligt, og 3.000 nye lærere vil vel så koste 750 millioner over de fem år?

Så de 600 millioner rækker vel så langtfra?

Men det største problem er, hvad der skal ske efter de fem år?

Skal kommunerne så fyre de 3.000 nye lærere med den begrundelse, at de kun var ansat midlertidigt på ekstra bevilling fra staten?