Debat
0   233

Tak for titlen

Professor Niels Egelund (Folkeskolen nummer 13) kender tilsyneladende kun én form for nytænkning, nemlig sin egen: Åben plan af alle skoler opgivet som håbløs få år efter Niels Egelunds første og sidste år som lærer for mere end 30 år siden. Storhold med 60 elever til én sololærer som i de skoler i Soweto og Nepal, Niels Egelund personligt har hentet idéen hos. Og opdeling af eleverne efter intelligens som i oldefars tid, definitivt afskaffet med indførelse af enhedsskolen i 1993. Argumenterer man imod denne egelundske nytænkning, betegnes man som undertegnede med den orwellsk klingende term »gammeltænker«. En ærestitel, jeg håber at beholde til den dag, tankepolitiet henter mig.

Hvad jeg derimod ikke bryder mig spor om, er Niels Egelunds beskyldning mod mig for at drage Maglegaardsskolens fine resultater i tvivl. Det, jeg har sagt, er, at disse resultater hverken skyldes Skub eller egelundsk nytænkning, men skolens lærere og deres tiårige ejerskab til dens udvikling. Vil man se et vaskeægte designerbarn af Skub og Niels Ege­lund, må man rette blikket mod Hellerup.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ