Praktik
0   319

Ubrugte millioner til praktiklæreruddannelse

Undervisnings­ministeren vil tale med store bogstaver over for kommuner, der har ladet penge til praktiklæreruddannelsen forsvinde i kommunekassen

Millioner er kanaliseret ud af statskassen og ud til kommunerne til uddannelse af 1.118 praktiklærere fra 2002 til 2006. Alligevel har kun ganske få lærere fået praktiklæreruddannelsen.

»Vi vil følge op over for kommunerne, for de har en forpligtelse til at uddanne praktiklærere«, lød det forleden, da undervisningsminister Ulla Tørnæs præsenterede regeringens planer for en ny læreruddannelse, hvor hun blandt andet ønsker, at der skal ske en skarpere bedømmelse af de lærerstuderende, når de er i praktik.

Artiklen fortsætter under banneret

Bekendtgørelsen om praktiklæreruddannelsen kom i 2003 og blev fulgt op af bloktilskudskompensation over fire år til at dække uddannelsens pris. Samtidig kan de studerende søge Statens VoksenUddannelsesstøtte til de seks uger, uddannelsen varer, således at de kan beholde deres lærerløn og kommunen få støtte til at dække vikarudgifterne, mens læreren er væk.

»Pengene er altså givet til kommunerne. Det ser ud til, at de sparer penge og bruger dem til andre formål. Efter DLFs oplysninger har 50-60 lærere gennemført i 2002/2003, og 114 er i gang i dette skoleår. Så der er meget lang vej til, at pengene er brugt til det, som Folketinget har bevilget dem til«, siger konsulent i Danmarks Lærerforening, Hans Henrik Olsen.

kravn


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
103 andre er allerede tilmeldt