Debat

Kan vi så få en undskyldning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

14 bøger er lig en lærer, og en computer er lig to lærere.

For at få penge til nye undervisningsmaterialer må vi af med nogle lærere.

Det er rystende, når man i pressen hører den slags udtalelser og så fra egne rækker (Dansklærerforeningen og DLF).

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvor mange bøger og computere skal der så til, for at vi ikke behøver lærere på skolen?

Uanset hvordan det var tænkt i den store sammenhæng, så er det helt klart, hvad det er for et indtryk, befolkningen får, med det signal som DLF og Dansklærerforeningen sender ud i medierne.

Hvad er det for en pædagogik, der ligger bag? De burde dementere disse udtalelser eller trække sig, det er bare for meget, at vores egen organisation fremkommer med udtalelser af den art. Den burde vide, at pressen lynhurtigt og unuanceret smækker udtalelser af den art i hovedet på folk.

Vi må af med nogle lærere, så vi kan få nye bøger. Det kan man ikke bare sige.

DLF burde skamme sig, vi betaler faktisk hver måned dyrt kontingent til noget, vi troede var en fagforening, ikke en afskedsfor­ening.

Mon ikke det er for længe siden, de ansvarlige selv har stået som undervisere i en klasse. Det, vi ser i øjeblikket, er lærere, der er pressede og stressede, og nogle er sygemeldt af samme grund. Det er en hån mod disse medlemmer at komme med sådanne udtalelser. Nå ja, tænker mange, der ikke har indsigt, de laver jo heller ikke noget, de lærere. Det er jeg bare så træt af at høre.

Kan vi så få en undskyldning, jeg troede, at min fagforening skulle varetage mine interesser og ikke KLs eller andres?

Vi trænger til nye undervisningsmaterialer i folkeskolen, her­under også bøger, men det må vi da kunne finde midler til på anden vis. Vi kunne vedtage, at vores kontingent skulle gå til undervisningsmaterialer, og så nedlæg­ge en uduelig fagforening. I har glemt, hvor I kommer fra.

Men måske er det for at være med på moden, at I dummer jer så gevaldigt og bagefter går, men det bliver uden et gyldent håndtryk.

Hvis ikke vi melder os ud af de to organisationer, så må vi i det mindste skifte de ansvarlige ud ved først givne lejlighed.

Svar

Jeg er helt klar over, at nogle lærere er pressede og stressede og nogle er sygemeldt af samme grund. Det er ikke mindst tilfældet i de kommuner, der på grund af en presset økonomi har gennemført besparelser på skolerne gennem de seneste år, men samtidig med djævelens vold og magt har forlangt, at undervisningstimetallet skulle fastholdes. Det har betydet, at forudsætningerne for at kunne gennemføre en ordentlig undervisning er forsvundet. Tolærerordninger er væk, efteruddannelse er forbeholdt de ganske få, lejrskoler er stort set forsvundet, mulighederne for at købe nye materialer er ikke-eksisterende. Det har presset arbejdsmiljøet for nogle lærere ganske urimeligt. Jeg synes, det er en hån mod disse lærere, hvis vi ikke gør opmærksom på, at der er tale om en forkert prioritering, og i stedet blot venter på, at skattestoppet bliver ophævet, og den urimeligt snævre økonomiske ramme for kommunerne bliver ændret.

Jeg har i Folkeskolen nummer 8 givet et mere uddybende svar på samme tema. Svaret indeholder blandt andet citatet fra Radioavisen. Jeg har stadig ikke sagt, at man skal fyre lærere for at købe bøger.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF

Powered by Labrador CMS