Værd at vide om prævention

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

jabrahamsen@dlf.org

Ikke et ord om »Sexstarz«. Og dog. Landets 9.-klasse-elever blev snydt for en sexoplysnings-cd, da sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen nedlagde forbud mod den. Helt snydt for oplysning om sex og prævention bliver eleverne dog ikke.

Komiteen for Sundhedsoplysning har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og med støtte fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet udgivet hæftet »Værd at vide om prævention«.

Der er i alt trykt 850 klassesæt med 35 hæfter til folkeskolens ældste klasser. Klassesæt er gratis og kan rekvireres af den enkelte skoles biblioteksansvarlige men kun så længe lager haves. Af hensyn til fordelingen udsendes kun ét klassesæt per skole.

I materialet er alle præventionsformer gennemgået systematisk og overskueligt. Det er let for eleven at danne sig et overblik over den enkelte metodes virkningsform, anvendelighed, fordele, ulemper og sikkerhed. Desuden indeholder hæftet fyldige afsnit om seksuelt overførbare sygdomme, abort og rådgivningsklinikker.

»Værd at vide om prævention« er finansieret via regeringens handlingsplan for nedbringelse af antallet af provokerede aborter. Ligesom »Sexstarz«.