0   149

Værd at vide om prævention

jabrahamsen@dlf.org

Ikke et ord om »Sexstarz«. Og dog. Landets 9.-klasse-elever blev snydt for en sexoplysnings-cd, da sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen nedlagde forbud mod den. Helt snydt for oplysning om sex og prævention bliver eleverne dog ikke.

Artiklen fortsætter under banneret

Komiteen for Sundhedsoplysning har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og med støtte fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet udgivet hæftet »Værd at vide om prævention«.

Der er i alt trykt 850 klassesæt med 35 hæfter til folkeskolens ældste klasser. Klassesæt er gratis og kan rekvireres af den enkelte skoles biblioteksansvarlige men kun så længe lager haves. Af hensyn til fordelingen udsendes kun ét klassesæt per skole.

I materialet er alle præventionsformer gennemgået systematisk og overskueligt. Det er let for eleven at danne sig et overblik over den enkelte metodes virkningsform, anvendelighed, fordele, ulemper og sikkerhed. Desuden indeholder hæftet fyldige afsnit om seksuelt overførbare sygdomme, abort og rådgivningsklinikker.

»Værd at vide om prævention« er finansieret via regeringens handlingsplan for nedbringelse af antallet af provokerede aborter. Ligesom »Sexstarz«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet