Debat

Lønninger i DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 12. februar skriver Jyllands-Posten, at journalisterne på Folkeskolen har en løn, der ligger over gennemsnittet for journalister. Lotte Lange svarer, og hendes svar slutter med:

»Vi skal ligge i den pæne ende uden at falde i pamperfælden og galoppere derudaf. Det vil sige at ligge lidt over gennemsnittet, så jeg mener, at vi i hvert fald ligger helt rimeligt«.

Det vil i dette tilfælde sige 7.345 kroner over gennemsnittet om måneden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

For mig afføder det en række spørgsmål:

Hvorfor skal ansatte i vores organisation have lønninger, der ligger over gennemsnittet for deres faggruppe?

Hvor mange ansatte er der på Vandkunsten?

Hvad er lønniveauet for de enkelte faggrupper, og hvor mange er der i hver faggruppe?

Hvordan er aftalerne for de enkelte faggrupper?

Offentliggør disse forhold på foreningens hjemmeside, og giv dermed medlemmerne en mulighed for at tage stilling.

Svar

I foreningens sekretariat er der ansat cirka 140 personer, hvoraf nogle dog er ansat med mindre end fuld tid. Medarbejderne kan groft sagt opdeles i tre grupper. Den største gruppe er administrative medarbejdere, der udgør cirka halvdelen, gruppen med sagsbehandlende funktioner, herunder journalister, udgør knap halvdelen, mens den resterende gruppe udfører serviceopgaver. For alle gruppers vedkommende fastsættes lønningerne efter aftale med de forhandlingsberettigede parter.

Administrative medarbejdere aflønnes med mellem 19.991 og 25.621 kroner. Til enkelte stillinger er tilknyttet funktions- eller særlige tillæg, der kan medføre et samlet slutlønsniveau på 31.412 kroner. Endelig findes der i gruppen enkelte specialiststillinger med en slutløn på op til 36.610 kroner.

Gruppen af sagsbehandlende medarbejdere, inklusive journalister, aflønnes med mellem 31.484 og 36.659 kroner.

Gruppen af medarbejdere i servicefunktioner aflønnes med mellem 18.186 og 24.307 kroner.

For alle stillinger gælder, at der ud over lønnen indbetales 15 procent til en pensionsordning.

Jeg har ikke kendskab til grundlaget for de af Jyllands-Posten oplyste gennemsnitslønninger for journalisterne på Folkeskolen, men som det fremgår af ovenstående, er oplysningerne ikke korrekte.

Hans Ole Frostholm, sekretariatschef i DLF