Debat

Professionelle ledere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I seneste nummer af »Danske Kommuner« giver KL udtryk for, at lærernes krav til en ny arbejdstidsaftale vil dræne skoleledernes job for udvikling af skolens mål, den strategiske ledelse, team­building og pædagogisk sparring og blot efterlade lederne som rene administratorer. Det billede kan jeg ikke genkende, og jeg må tage afstand fra, at KL oven i købet tager Lederforeningen i Danmarks Læ­rerforening til indtægt for sit synspunkt. Som sko­le­leder og aktivt medlem af Lederforeningen var jeg sammen med de øvrige lederrepræsentanter på kongressen i oktober med til at stemme for DLFs oplæg til arbejdstidsaftale. Det ville vi naturligvis aldrig have gjort, hvis vi havde haft en opfattelse af, at en arbejdstidsaftale på grundlag af DLFs krav ville føre til en forringelse af ledernes mulighed for at udøve professionel og nutidig ledelse.

Professionelle og ansvarlige lærere har brug for professionelle, kompetente og kvalificerede ledere!

Dette samspil er fundamentet for en fortsat udvikling af vores fælles skole.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS