0   166

Bodil Østergård fylder 75

35 år blev det til i den danske folkeskoles tjeneste for Bodil Østergård, og derefter fulgte otte år for pensionisterne i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse. Den 23. juli kan Bodil Østergård fejre sin 75 års fødselsdag.

Bodil Østergård kom i hovedstyrelsen i 1988 efter kampvalg. Som aktiv lærer sad hun i en periode i Århus Lærerforenings styrelse, men det var arbejdet i 'Landsforeningen til afskaffelse af Samordningsfradraget', det fik hende til at stille op - først som kongresdelegeret for pensionistfraktionen og derefter som kandidat som hovedstyrelsesmedlem. Det blev til to aktive valgperioder, hvor ingen anledning blev forsømt, hver gang der var den mindste anledning, talte hun pensionisternes sag.

Artiklen fortsætter under banneret

Sagen om samordningsfradraget brugte hun megen energi på, og hun blev nok noget skuffet, da hun så virkningerne af afskaffelsen.

Ordet 'omsorg' går igen, når Bodil Østergård bliver beskrevet. Det viser hun alle omkring sig, og det viste hun i sin tid som formand for foreningens understøttelseskasse. Når midlerne var brugt op, talte hun de svages sag i hovedstyrelsen.

Efter otte år i foreningens ledelse syntes Bodil Østergård, at der skulle nye kræfter til, og Else Holm Johansen blev opstillet på hendes anbefaling.

Venner fortæller, at humør og kræfter er intakte. Villaen i Risskov er blevet skiftet ud med et mindre hus, så tiden kan bruges på andre ting. Det nyder pensionsistkolleger i Århus godt af, men der bliver også tid til en rejse til Australien og andre spændende anstrengelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet