Debat

Hvor lidt når frem

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu har vi altså jul igen. I hvert fald efter forskellige organisationers mening, hvor det tilsyneladende gælder om at komme på banen før konkurrerende, velmenende organisationer.

I øjeblikket bombarderes skolerne med: Tjen penge til klassen! Care lokker med salg af julekort med en fortjeneste på 30 procent til klassen. Hertil kommer præmier for 40.000 kroner. Red Barnet lokker med salg af 'til-fra'-gavekort - her er fortjenesten til klassen 38 procent samt præmier for 50.000 kroner. Resultat: I tusindvis af hjem vil man blive kontaktet af søde børn, der alle vil sælge et eller andet til fordel for et humanitært formål. Sandheden er: Til klassens lejrskole. Det bliver blot ikke nævnt - og man køber jo, når det er børn, der sælger. Men! Kan organisationerne være denne ufine fremgangsmåde bekendt? Hvor meget når overhovedet frem til de nødstedte? Allerede i salgsleddet forsvinder der altså cirka 40 procent. Hvad koster produktionen af kortene samt hele sekretariatsmaskineriet?

Man hører ofte om, hvor meget af beløbene, der forsvinder i ulandene. Hører man nogensinde om, hvor lidt der overhovedet når frem?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Knud Uhrenholt

Voldum