0   62

Den famøse artikel

Skal elever vurdere lærere, som der stod i Folkeskolen

Jeg ved godt, at det så ud som om, vi ville sende et skema ud over hele landet, så eleverne kan vurdere hver enkelt lærer. Sådan kunne man godt læse den famøse artikel i Folkeskolen, svarede projektleder Lars Alrø Olesen, da DLF's hovedstyrelse stillede kritiske spørgsmål.

I foråret bragte Folkeskolen i nummer 22 en artikel, hvor en lærer fra Århus fortalte om sit og kollegernes møde med kvalitetsprojektet.

Artiklen fortsætter under banneret

Sammen med læreren havde en 6. klasse opstillet en række kriterier for, hvad eleverne mente, der er god undervisningskvalitet.

- Ud fra klassens egne otte kvalitets-kriterier fik eleverne så lejlighed til at vurdere hver enkelt faglærer, forklarer Lars Alrø

- Princippet med vurdering også af lærerne står altså ved magt. Men Folkeskolen fik det til at se ud som om, vi ville sende skemaet ud over hele landet. Det vil vi ikke. Vi brugte det bare i en case på et kursus for lærere i Århus Amt.

- Princippet er, at alle parter - elever, forældre, kolleger, skole og kommune - nøje skal gennemtænke de krav, de hver især stiller til hinanden. Læseplaner og kravene til centrale kundskaber og færdigheder skal selvfølgelig også blandes ind i det, siger Lars Alrø Olesen.-th


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet