Debat
0   126

Skolelederne i fagforening

Kongressen i november 1997 skal afklare skoleledernes fremtidige placering i Danmarks Lærerforening. Skolelederforeningen ønsker en løsning uden for kredsene. Og såfremt det ikke lykkes mere end antydes det, at skolelederne vil helt ud af Danmarks Lærerforening. Kredsene ønsker på den anden side, at skolelederne skal blive i kredsene.

Det ligner på forhånd en gordisk knude.

Artiklen fortsætter under banneret

Som forhandlere og pædagoger ved vi, at det bedste vil være at skabe en 'vinder-vinder'-situation via den beslutning, kongressen træffer. Altså skåret ud i pap! Hvis det skal lykkes, skal begge parter føle, at beslutningen er okay i forhold til egen situation. Som forhandlere og pædagoger ved vi også, at en sådan landing vil kræve, at der fires på begge synspunkter.

Hvad sker der, hvis vi ikke finder en tilfredsstillende løsning?

Lad det være slået fast med syvtommersøm: Danmarks Lærerforenings kongres vil aldrig beslutte, at skolelederne skal forlade foreningen.

Den enkelte leder kan så beslutte sig for individuel udmeldelse. Hvordan situationen vil blive for Skolelederforeningen, må man hellere selv vurdere her.

Min samlede vurdering vil være, at det vil blive svært i tiden efter. Naturligvis vil kredsene varetage forhandlingerne for lederne så optimalt som muligt, men en egentlig samarbejdsaftale med Skolelederforeningen vil formodentlig blive vanskelig at lave. Som kreds vil vi under alle omstændigheder inddrage lederne, men selvfølgelig helst via Skolelederforeningen.

Såfremt alle skoleledere skulle beslutte sig for at forlade Danmarks Lærerforening, vil det her i Herningegnens Lærerforening betyde en kontingentstigning per medlem på cirka 15 kroner per måned.

Dette beløb er højt sat; for jeg har ikke taget hensyn til den rationalisering, det vil betyde i kredsen rent arbejdsmæssigt at miste denne gruppe.

Nu handler problemstillingen ikke først og fremmest om penge, men derimod om aftaleforhold i den fælles fagforening. Der er efter min mening al mulig grund til at arbejde på en 'vinder-vinder'-løsning. Der skal altså præsteres godt gedigent politisk håndværk i kredsene og i Skolelederforeningens amtskredse, hvis det skal lykkes.

Det kan efter min mening ikke vente, til vi mødes i november på kongres.

Kan vi finde en løsning?

Vil vi?

Helen Sørensen

formand for Herningegnens Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ