Hårdt sommerarbejde

En lille forvirrende historie om, hvordan tal kan være rigtige uden at være rigtige

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne underviser for lidt for deres løn, påstår arbejdsgiverne!

Lærerne var på arbejde i sommer, mens de svedte på sydeuropæiske strande, i svenske feriehytter og i solbeskinnede baghaver, påstår arbejdsgiverne!

Er du forvirret? Så læs endelig videre.

Den første påstand kan ikke forklares. Men den anden er simpel: Ifølge en skoleakkord-undersøgelse fra Kommunernes Landsforening er lærernes ferie nemlig arbejdstid!

Og den noget særprægede regnemetodes undersøgelse, hvor ferie og fridage indregnes i arbejdstiden, har den politisk interessante konsekvens, at KL rask væk kan konkludere, at lærerne kun underviser og forbereder undervisning i 63 procent af deres arbejdstid. Tal er taknemmelige.

Hvis de 13 procent ferie og fridage, som alle mennesker på arbejdsmarkedet har krav på, trækkes ud af regnskabet, udgør U-tid og F-tid dog de samme knap tre fjerdedele af arbejdstiden, de hidtil har udgjort.

kara