Debat

Misvisende billede

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under overskriften 'Folkeskolen kan reddes' i nummer 21 gør Flemming Kattrup sig til talsmand for det synspunkt, at folkeskolen er bedst tjent med en reduktion af lærernes kursusvirksomhed.

Det er et outreret synspunkt, som taler for sig selv, så det får ikke mig til at fare i blækhuset. Men når han i sin argumentation bruger Lærerhøjskolens lektorer (især fra Haderslev) som eksempel, så må jeg som leder af afdelingen undersøge, hvor meget hold der er i bevisførelsen.

Uanset Flemming Kattrups påstande er afdelingen nemlig dybt engageret i problematikken mellem teori og praksis i vore kurser. Deltagernes og undervisernes evaluering af den igangværende virksomhed er en nødvendig forudsætning for fortsat udvikling og forbedring.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Afdelingen har derfor et meget omfattende materiale, hvor vi eksempelvis spørger om undervisningens gennemførelse, kursets relevans for lærerens egen undervisning, og vi slutter med deltagernes helhedsvurdering af kurset.

Vi har netop afsluttet opgørelsen for 1996/97, hvor statistikmaterialet byggede på 2.267 besvarelser.

43,2 procent betegnede kurset 'meget tilfredsstillende'.

44,7 procent betegnede kurset 'tilfredsstillende'.

9,8 procent betegnede kurset 'nogenlunde tilfredsstillende'.

2,2 procent betegnede kurset 'utilfredsstillende'.

Hovedparten af de sidste kom fra to kurser, der også af os blev betragtet som 'kiksere'.

Jeg genkender ikke i materialet Flemming Kattrups karakteristik af læreres spild af tid på kurser. Jeg finder heller ikke baggrund for billedet af lektorer uden realitetssans. Tværtimod - der er mange udsagn om det stik modsatte.

Det fik mig til at undersøge, på hvilket grundlag billedet er blevet dannet. Det var overraskende!

De sidste ti år har vi registreret, at Flemming Kattrup har deltaget i ét arrangement ved afdelingen, en éndagskonference om nye læseplaner i fremmedsprog i 1995/96.

J. Schultz

afdelingsinspektør

Danmarks Lærerhøjskoles afdeling i Haderslev

Powered by Labrador CMS