Forestillinger om nul

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Nullet, en rejse i tal og beregninger', 'Nullet er opfundet i Indien' og 'Drengene, pigerne og nullet' er nogle af overskrifterne på otte store plancher med tegninger om nul. Plancherne er en del af udstillingen 'Bevidsthed og 0', der frem til den 16. maj kan ses på Klostergården, VUC i Odense.

Tegningerne er samlet ind i Danmark, Polen, Frankrig og Indien, og i alle lande er gymnasieelever blevet bedt om at tegne deres forestillinger om nul. Der er også tegninger fra en indisk 8. klasse og en dansk børnehaveklasse.

Ud over plancherne er der skulpturer i træ og jern, der er lavet sideløbende med indsamlingen og bearbejdningen af tegningerne.

Plancherne er beregnet til undervisningsbrug fra 8. klasse og opefter. De kan danne baggrund for en debat om matematikkens plads i samfunds- og kulturudviklingen, og projektmager Claus Nelund står klar til at drage rundt i landet med dem. Han kan kontaktes på telefon 6591 6824.