Debat
0   92

En spændende minister

Det er interessant at følge undervisningsminister Ole Vig Jensens bestræbelser på at gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er, at Tvind skal følge loven.

Selvfølgelig skal de det.

Artiklen fortsætter under banneret

Også selv om det er en særlovgivning, som tilsyneladende er gennemført for at råde bod på, at Undervisningsministeriet ikke selv har levet op til sin egen tilsynsforpligtelse.

Det forholder sig åbenbart anderledes med grundloven.

Den vil Ole Vig Jensen åbenbart godt prøve at snakke sig udenom.

Grundlovens paragraf 76 siger, at alle børn i den undervisningspligtige alder har ret til fri undervisning i folkeskolen.

Det burde være ret klart - selv for en politiker.

Når professor, dr.jur. Henrik Zahle så oven i købet i forhold til de konkrete aktuelle sager siger: 'Forældres betaling til lejrskoler i folkeskolen er i strid med grundloven', så er det da temmelig beskæmmende, hvor mange overvejelser og udflugter undervisningsministeren kan finde på at lufte (jævnfør Folkeskolen nummer fem).

Jeg synes, det er lidet betryggende, at vi i en periode med voldsom debat om folkeskolen har en minister, som ikke alene har vat i skuldrene, men også har en rygrad som en medisterpølse.

Peter Hess-Nielsen

Ballerup


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ