Debat
0   192

Lørdagsskole

Jeg vil gerne fremsætte forslaget om, at eleverne igen skal gå i skole om lørdagen. I første omgang vil det nok møde modstand hos de ældste elever i folkeskolen og flere forældre, der gerne vil være sammen med deres børn i weekenden.

Ideen er dog værd at overveje, for hvornår kan forældrene komme på skolen og overvære eller deltage i deres børns undervisning?

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorfor ikke fastlægge fem skolelørdage i 1999-2000? De skal gennemføres i 'den mørke tid' og med de skiftende ugedages skema, så alle fag tilgodeses. Altså mandagens skema den første lørdag og så videre. Man kunne også tage en lørdag i hver af månederne fra oktober til marts. Den organiserede elevevaluering og skole-hjemsamtalerne kunne eventuelt inddrages i disse lørdage.

Og lad så disse lørdage åbne skolen ud mod samfundet. Lad nogle af forældrene komme til at undervise i klasser og på fællesmøder. Gør disse skolelørdage til en fest! Det kan blive fem gode dages undervisning med tilhørende forældreinteresse.

Lærerne kunne så til gengæld med de gældende tjenesteregler få lov til at vælge sig en friuge i løbet af skoleåret efter aftale med skolens ledelse. Sådan har alle på arbejdsmarkedet mulighed for at styre deres ferier. Hvorfor skal læreren ikke have lov til det?

Men dette er ikke det centrale. Kernen i ideen er, at skolen skal lukkes op.

Vi kan med stor fordel i samarbejdet bedst møde forældrene i en planlagt skolehverdag på fem skolelørdage om året.

Jeg foreslog ovenstående for ti år siden i magasinet U-information. Er tiden ikke moden nu? Hvilken skole eller kommune spiller først ud?

Flemming Lundahl

Gladsaxe


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen