Debat
0   153

Skolens grænser

Det er folkeskolens opgave sammen med hr. Jensen og fru Jensen at opdrage lille Jens til at kunne begå sig i livet. Dette er en stor opgave, som hverken skal eller kan løses på anden måde end i et samarbejde mellem familien Jensen og skolen. Men alt for ofte glemmer skolen, at familien Jensen overhovedet eksisterer. Når dette sker, bliver både Jensen og skolen frustrerede.

Hvis folkeskolen skal stå imod medieorkanen, må den lære at begrænse sig og klart definere sine ansvarsområder. Jens skal have værdier og viden.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er skolens opgave at bidrage med viden, og det er hr. og fru Jensens opgave at bidrage med værdierne.

Hvis ikke skolen vil eller kan stå fast på dette, så opstår den diffuse kritik, der fra tid til anden vælter ned over folkeskolen.

De grundlæggende værdier i Jens' liv vil til enhver tid komme fra hjemmet, og katastrofen opstår, når skolen forsøger at overtage ansvaret for disse.

Der kan være masser af gode grunde til at overtage ansvaret i det konkrete tilfælde, men skolen må principielt fastholde, at ansvaret for værdierne ligger hos forældrene.

Når Jens stjæler, ryger hash eller er voldelig, er det måske skolens problem, men ikke dens ansvar, for disse ting grunder sig i værdierne.

Hvis lille Jens hverken kan finde hoved eller hale på sin tilværelse, fordi familien Jensen er rodet eller i opløsning, så er det stadig Jensens ansvar. Dette ansvar er det vort ansvar at lade blive hos familien.

Johan Linde

Greve


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen