Debat

Min holdning til ny løn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Stig Petersen

Du efterlyser i dit læserbrev hovedstyrelsens holdning til ny løn. Du kan godt få min. Jeg går ikke ind for de tan-ker, Kommunernes Landsforening har om ny løn. I hovedstyrelsen har vi alle en holdning til ny løn og har også løbende taget stillingtil de forslag, Kommunernes Landsforening er kommet med, og har hver gang afvist dem. Så jeg tror ikke, der er nogle, der kunne drømme om at godkende et resultat, der bare tilnærmelsesvis ligner det, Kommunernes Landsforening melder ud. Du har hermed min holdning til ny løn.

Hvis vi skal have et nyt lønsystem, er det en forudsætning for mig, at det er i overensstemmelse med foreningens lønpolitik. Det betyder blandt andet, at lønnen skal understøtte den fælles opgaveløsning i folkeskolen, at den skal fremme folkeskolens udvikling, og ikke mindst, at den skal aftales inden for det kollektive aftalesystem. Et nyt lønsystem skal derfor forhindre/modvirke kræmmermentaliteten, fastholde forhandlingskompetencen der, hvor den er nu, og må aldrig føre til forhandlinger om løn mellem den enkelte lærer og ledelsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvis resultatet bliver det modsatte af det, ved overenskomstforhandlingerne, så siger jeg nej tak.

Søren Eske Christensen

medlem af DLF's hovedstyrelse

Ovenstående bringes, selv om vi i sidste nummer skrev, at vi sluttede debatten. Begrundelsen er, at indlægget er sendt og modtaget, før bladet udkom.

Redaktionen