Gode historier til lokalpressen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kampen for et bedre image skal også føres lokalt. Lærere kan for eksempel invitere den lokale presse ud på deres skoler, så journalisterne kan se, hvad der foregår.

- Vi forventer ikke, at de skriver meget om den almindelige undervisning, men vi tror, at vi kan få dem til at interessere sig for de mange projekter om kvalitetsudvikling, siger Flemming Ernst, formand for Hvidovre Lærerforening.

Det var på hans forslag, at kongressen i Danmarks Lærerforening vedtog en mediekampagne forud for næste års forhandlinger om en ny overenskomst. Flemming Ernst var således et naturligt valg, da der skulle nedsættes en gruppe til at tage sig af kampagnen.

Lærerne skal ikke holde sig tilbage, selv om der ikke ligefrem står 'projekt' på deres undervisning, mener han. Hvis de laver noget spændende med eleverne, gælder det om at få fat i pressen.

- De må så forklare, hvor kvaliteterne ligger i deres undervisning, og hvilke krav det stiller til dem selv og deres elever, siger Flemming Ernst, der ikke vil overlade al initiativ til at kontakte pressen til den enkelte lærer. Det bør kredsene være med til at styre.

Ud over Flemming Ernst består arbejdsgruppen af kredsformændene Jette Jensen, Århus, Niels Munkholm, Odense, og Helen Sørensen, Herning. Fra hovedstyrelsen deltager Stig Andersen, Karsten Holst, Jørgen Stampe, Anders Balle, Anders Bondo Christensen og Ernst Øxner. Tom Egholm er formand for gruppen.