Debat

Et uvejr trækker op

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uvejrsskyerne lurer i horisonten. Og det er irriterende, om end vi sandelig ikke sådan lader os kyse i vor uforstyrrede ro, der jo trygt værnes af en hær af lighedsideologisk besatte politikere og pædagogiske eksperter. Det kan bare komme an, uvejret. Og det gør det så. Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har ladet høre fra sig. Den har læst skriften på væggen og som så mange andre i ind- og udland set, hvad vores folkeskolelov afstedkommer. Mens vi inden for murene er i færd med med skyklapper for øjnene at sætte kvalitet på de forventninger, der kan stilles til den folkeskolelov, hvis indbyggede kvaliteter, så godt skjulte de end er, ikke må anfægtes, ja så konstaterer DA manglende kvalificeret arbejdskraft og forventet faldende vækst. DA vil have folkeskolen i trit med virkeligheden.

Og så er det da godt, at det er arbejdsgiverne, der langer ud. Dem er det jo nærmest comme il faut at overhøre og vrænge ad. I hvert fald inden for den ideologiske del af det politiske spektrum, hvor udelthedens ensgørende og middelmådighedsstræbende kollektivisme er livet om at gøre. Og så kan vi jo altid sætte erhvervslivet stolen for døren med talemåden om 'skolen for livet'. For under folkeskolelovens paraply er livet i hvert fald ikke noget så enkelt og virkelighedsnært som erhvervslivet. Og ussel vækst skal i hvert fald ikke være et resultat af vores kvalitetsjagt.

Vagn Madsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Brønderslev