Skole-tv støvet af

Folkene bag @bc-tv vil gerne i dialog med lærerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Velour, @zone, Frau Rundfunk - de lidt mærkelige, kultagtige ord er faktisk titler på udsendelsesrækker i tv, som børn kan blive klogere af. Danmarks Radio har genoplivet Skole-tv efter ti år, piftet det gamle, støvede katederimage gevaldigt op og sender nu @bc-tv mandag til torsdag fra klokken 18.30 til 19 på DR2.

- Med @bc-tv forsøger vi at udvikle en tv- og medieproduktionsform, der med ny teknologi, nye multimedieformer og brug af interaktivitet kan forny produktionen af undervisningsmidler, siger folkene bag @bc-tv.

- På @bc-tv har vi en intention om hele tiden at blive bedre. Derfor er vi interesserede i at komme i en tæt dialog med lærerne. Vi er interesserede i at få ideer og ris eller ros til programmerne. Derfor har vi på Skolekom fået oprettet en konference, hvor man kan skrive til os, fortæller redaktørerne Jens Frederik Kragholm, Helle Trolle og Peter Klingenberg.

@bc-tv's to værter Martin Bengtsson og Jacob Duus har tidligere slået deres folder i ungdomsprogrammerne ZigZag og Puls. Om mandagen optræder de i programmet 'Clips!', som viser film, der relaterer til @bc-tv's aktuelle undervisningstemaer. I dette efterår er det et miljøtema egnet til natur/teknik for 3.-6. klasse og et informationstema til dansk og billedkunst for 8.-10. klasse. Netop nu kan man se 'Miljøsnablen' og serien 'Frau Rundfunk', som blandt andet handler om kommunikation i storbyen og unges egen kulturproduktion.

På utekstet engelsk

Tirsdag sendes '@zone', som er et sprog- og kulturmødeprogram. I dette efterår er udgangspunktet engelsk for 8.-10. klasse. Her finder man en amerikansk soap, 'Rebecca', om Rebecca fra Boston, der flytter hjemmefra for at studere. Jacob Duus har været i London og tegner et billede af London og englænderne anno 1998, og der kan også dukke en musikvideo op eller et interview med et band. Alt foregår naturligvis på engelsk og er utekstet.

Om onsdagen er det tid til 'Klik', et direkte program, som i meget høj grad inddrager seerne via den nye teknologi. Her kan man via Internet komme med kommentarer online direkte på tv-skærmen. Om torsdagen hedder programmet 'Velour'. Det er her, nutidens skole-tv viser gode, faglige film. De kan henvende sig til forskellige fag og klassetrin, senest har man for eksempel kunnet se Homers Odyssé som tegnefilm.

Der bliver også tv for lærere. Den sidste mandag i december, januar og februar erstattes 'Clips!' af lærermagasinet 'Skema'. kara

@bc-tv sender mandag-fredag klokken 18.30 på DR2 og genudsendes dagen efter på DR1 (tidspunktet varierer). Desuden kan programmerne bestilles hos amtscentralerne. Internet: www.dr.dk/@bc-tv. Redaktører Jens Frederik Kragholm, jkg@dr.dk, Helle Trolle, htc@dr.dk, og Peter Klingenberg, pkl@dr.dk.