Anders Halskov Hansen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en alder af 98 år døde tidligere stadsskoleinspektør Anders Halskov Hansen, Skive, den 19. oktober.

Som nybagt lærer blev han ansat i Viborg, og derfra flyttede han til Skive som stadsskoleinspektør, idet han blev Holger Paaskesens efterfølger.

En kendt skolemand har engang sagt: 'I en skole er der tre parter. Der er børnene, der er forældrene, og der er lærerne. Lærerne er den svageste part, og det er en skoleinspektørs fornemste opgave at tage sig af de svage.'

Den indstilling havde Halskov også. Derfor var lærerpersonalet tryg ved at have ham som leder. Vi vidste, at han ville støtte os, hvis vi kom i vanskeligheder, men i øvrigt respekterede han vores frihed til at undervise sådan, som vi fandt det bedst.

Som pensionist i cirka 30 år var Halskov åndsfrisk og aktiv lige til det sidste. Hver dag læste han sine to aviser grundigt, og han dannede sig sin selvstændige mening om tidens problemer, som han gerne diskuterede med os.

Vi er mange, der vil mindes Halskov som en god skoleleder og som en hyggelig ven.

En af de mange