0   74

Annagerda Knudsen

Lærer Annagerda Knudsen er død. Fru Knudsen, som hun altid og af alle blev kaldt både på skolen og i byen. En lærerinde, der med hele sin sjæl gik ind for, at alle børnene skulle lære noget, og som formåede at indfri dette mål.

Hun var fra Thisted, og derfor var det naturligt, at hun fik sin uddannelse på Nr. Nissum Seminarium. Hun blev ansat på Nibe Skole i 1939 med specialer i biologi og geografi. Det var på den gamle skole, som nu ligger ved siden af dommerkontoret. Hun underviste både i realafdelingen og i grundskolen. De ældre elever underviste hun i sine specialer og de yngre elever i dansk, hvorved hun i tidens løb blev klasselærer for en del klasser.

Artiklen fortsætter under banneret

I faget biologi havde fru Knudsen en utrolig viden. Hun kendte det himmerlandske område på kryds og tværs, og vi unge kolleger fik lov til at følges med fru Knudsen på ture til steder, som vi aldrig selv ville have fundet.

Begynderdansk blev hendes force, så hun afgav gerne klasserne efter fem år for at begynde med nye små elever, som hun ønskede at gøre lige så dygtige læsere som dem, hun lige havde sluppet. Og de blev gode læsere - alle som én. Hun klarede med sin entusiasme, faglige viden og indsigt i den enkeltes formåen at få alle i klassen med. De lærte både at læse og stave inden udgangen af anden klasse. Fru Knudsens elever tog ikke fejl af nutids-r, stumme d'er og h'er.

Med denne faglige dygtighed blev hun naturligvis specialundervisningslærer i faget dansk, og også der blev hendes resultater velkendte, ikke blot på skolen, men også rundt i byen. Derfor mødte der ofte elever op i hjemmet for at få ekstra hjælp. Hun gav gerne gode råd til kolleger, der syntes, der var noget, der ikke var lykkedes i deres danskundervisning.

Fru Knudsen var en menneskealder på Nibe Skole, helt nøjagtigt 45 år - hvor mange lærere prøver det? Generationers nibenitter har gået hos fru Knudsen og lært at læse. Det var faktisk med sorg, at hun som 69-årig måtte forlade skolen i 1984. Det var ikke så meget alderen, men hendes leddegigt, der gjorde, at det var svært at få kroppen til at klare arbejdet. Trods mange års sygdom forsømte fru Knudsen utroligt lidt. Hun kom, selv om vi kunne se, at det gjorde ondt. Hun ynkede ikke sig selv og ønskede ikke vores medynk. På lige fod med os andre deltog hun i alle skolens arrangementer.

Hun var en stærk kvinde med stærke meninger, som elever ikke havde nemt ved at gå på tværs af. Vi, der arbejdede sammen med hende, vil huske hende for hendes vilje, udholdenhed og faglige dygtighed.

På vegne af personalet ved Nibe Skole

skoleinspektør Anders Bang


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet