Debat Kommentar
0   149

Dialogen med DLF's pensionister forbedres

Kvalitetsudvikling af dialog mellem forskellige personer eller grupper af personer kræver, at man forstår hinandens sprog, og at man er indstillet på at prøve at forstå afsenderens budskaber. Det indebærer ikke, at man skal acceptere disse synspunkter, men acceptere, at de er indlæg i dialogen.

Det er for mig vigtigt, at meningstilkendegivelser kan udveksles på et sobert og konstruktivt niveau, ellers dræbes al mulighed for udvikling.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg forsøgte i et svar til Poul Erik Dyreborg i Folkeskolens nummer 36 at gøre rede for, hvorfor udtrykket 'noget andet' var blevet brugt i forbindelse med debatten om pensionisternes deltagelse i urafstemningen om det kommunale aftaleresultat. Desuden gav jeg udtryk for, at vi sammen med pensionisternes repræsentanter i kongressen var enige om, at medlemskab af Statspensionisternes Centralforening (SC) kunne være den løsning, som kunne give pensionisterne større indflydelse på reguleringen af pensionerne. Desværre viser Dyreborgs læserbrev i nummer 44, at det ikke lykkedes helt.

Fra 1. oktober er vore tjenestemandspensionister og efterlevende ægtefæller blevet optaget som medlemmer i SC, der er en forening af foreninger/organisationer/klubber af pensionister inden for statens forhandlingsområde, som har en fælles interesse i deres pensionsforhold og i reguleringen af disse. Dette ændrer ikke ved pensionisternes medlemskab af DLF.

Statspensionisternes Centralforening er opbygget som en selvstændig, partipolitisk uafhængig organisation, som både koordinerer, fremsætter og beslutter stillingtagen til aktuelle pensionsforhold i forhold til forhandlingsmodparten, staten.

SC har et repræsentantskab, som består af et antal repræsentanter fra hver medlemsorganisation, sammensat så små organisationer har få repræsentanter og store mange. DLF har som den største organisation 12 repræsentanter.

Mellem de årlige repræsentantskabsmøder varetages arbejdet i Statspensionisternes Centralforening af en bestyrelse, som består af formændene for de tilsluttede organisationer. Som bekendt har hovedstyrelsen udpeget Kristian Fløj-Jensen til denne opgave.

I Lærernes Centralorganisation (LC) har forretningsudvalget netop anbefalet repræsentantskabet at ændre vedtægterne, så der gives plads til Statspensionisternes Centralforening i LC's forretningsudvalg. Jeg forventer derfor snarest, at Fløj-Jensen tiltræder LC's forretningsudvalg.

På det kommende møde i hovedstyrelsens organisationsudvalg skal vi diskutere dialogen med DLF's pensionister, og vi skal tage stilling til, hvem der skal modtage hvilken information - herunder for eksempel SC's vedtægter. Der arbejdes således fortsat seriøst med problemstillingen i hovedstyrelsen, og ved en konstruktiv dialog tror jeg, at vi når frem til en fornuftig løsning.

Formand for hovedstyrelsens organisationsudvalg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ