Debat

Mod ny løn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Stig Petersen, Kokkedal.

I nummer 43 giver du udtryk for, at kun Anni Herfort, Rigmor Jark og Jan Trojaborg har tilkendegivet deres holdninger til begrebet ny løn. Det er jeg ked af, for vi er flere i hovedstyrelsen, som ved flere lejligheder - senest på kongressen i Kolding - tilkendegav vores holdning. Jeg skal medgive dig, at beskrivelsen af hændelsesforløbet af kongressen ikke er fyldestgørende (og måske retfærdigt) i forhold til det faktiske forløb.

Vi var flere kongresdelegerede og hovedstyrelsesmedlemmer, som fra talerstolen gav udtryk for både en afstandtagen til ny løn og betænkelighed ved at gå over på ny løn. Vi var flere, der stillede forslag om ikke at blande ny løn sammen med de andre krav, der skal forhandles ved den kommende overenskomst, så ny løn slet ikke skulle indgå i de kommende forhandlinger. Mange gav fra talerstolen udtryk for, at medlemmerne ikke ønskede dette. Desværre vedtog et flertal et forslag om, at hvis arbejdsgiveren stillede forslaget, så skulle vi forhandle med udgangspunkt i vores lønpolitik en underviserlønmodel. Vi var flere hovedstyrelsesmedlemmer, der stemte imod dette forslag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg mener ikke, at ny løn, som vi kender det, er interessant for os som gruppe. Jeg er enig i mange af de synspunkter, som du giver udtryk for i dit indlæg i nummer 43. Til gengæld mener jeg, at vi bør interessere os for at udvikle det lønsystem, som vi har og kender.

Ernst Øxner

medlem af DLF's hovedstyrelse og formand for Glostrup Lærerforening

Powered by Labrador CMS