Debat
0   141

Hvilken diskussion

Under et indlæg af tidligere kredsformand i Vesthimmerlands Lærerkreds Gregers Borup i Folkeskolen nummer 43 skriver redaktionen, at man betragter diskussionen mellem undertegnede og Gregers Borup for afsluttet. Jeg må erkende, at jeg ikke anede, at jeg havde været i diskussion med Gregers Borup.

Jeg havde et debatindlæg i Folkeskolen nummer 40 om rekruttering af skoleledere, hvor jeg i ganske få linjer - uden at nævne navn på kreds og kredsformand - omtaler kredsformandens manglende vilje til at imødekomme ledernes ønsker i forbindelse med forhandling om ledelsestid. Det var alt, hvad der kunne opfattes lokalt, idet jeg ikke har nogen ønsker om at diskutere med Gregers Borup i Folkeskolens spalter. I øvrigt fik jeg et sagligt og sobert svar på mit indlæg fra Anni Herfort Andersen i samme nummer af bladet.

Artiklen fortsætter under banneret

Min eneste kommentar til det skal være, at Anni Herforts orientering om, at der i forbindelse med forhandling om nyt lønsystem for lederne havde været tæt kontakt med Skolelederforeningen, som anbefalede et ja ved urafstemningen, kendte jeg naturligvis, men det gør ikke større indtryk på mig, idet jeg ikke var (eller er) medlem af denne forening og aldrig har været imponeret af den linje, den har ført. Jeg mener, at man bør sætte principper højere end en øjeblikkelig lønstigning, og derfor burde man selvfølgelig have afvist det nye lønsystem og anbefalet et nej. Lærerne burde også have læst signalet og stemt nej som i 1995, så havde man sikkert kunnet undgå den nuværende 'trussel' om nyt lønsystem ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Jeg har ingen kommentarer til Gregers Borups indlæg, som jeg må indrømme, at jeg slet ikke helt forstod - men det behøver bestemt ikke at være Gregers Borups skyld.

Knud Lindbjerg

pensioneret skoleinspektør

Ranum


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ