Debat

Hvilken diskussion

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under et indlæg af tidligere kredsformand i Vesthimmerlands Lærerkreds Gregers Borup i Folkeskolen nummer 43 skriver redaktionen, at man betragter diskussionen mellem undertegnede og Gregers Borup for afsluttet. Jeg må erkende, at jeg ikke anede, at jeg havde været i diskussion med Gregers Borup.

Jeg havde et debatindlæg i Folkeskolen nummer 40 om rekruttering af skoleledere, hvor jeg i ganske få linjer - uden at nævne navn på kreds og kredsformand - omtaler kredsformandens manglende vilje til at imødekomme ledernes ønsker i forbindelse med forhandling om ledelsestid. Det var alt, hvad der kunne opfattes lokalt, idet jeg ikke har nogen ønsker om at diskutere med Gregers Borup i Folkeskolens spalter. I øvrigt fik jeg et sagligt og sobert svar på mit indlæg fra Anni Herfort Andersen i samme nummer af bladet.

Min eneste kommentar til det skal være, at Anni Herforts orientering om, at der i forbindelse med forhandling om nyt lønsystem for lederne havde været tæt kontakt med Skolelederforeningen, som anbefalede et ja ved urafstemningen, kendte jeg naturligvis, men det gør ikke større indtryk på mig, idet jeg ikke var (eller er) medlem af denne forening og aldrig har været imponeret af den linje, den har ført. Jeg mener, at man bør sætte principper højere end en øjeblikkelig lønstigning, og derfor burde man selvfølgelig have afvist det nye lønsystem og anbefalet et nej. Lærerne burde også have læst signalet og stemt nej som i 1995, så havde man sikkert kunnet undgå den nuværende 'trussel' om nyt lønsystem ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg har ingen kommentarer til Gregers Borups indlæg, som jeg må indrømme, at jeg slet ikke helt forstod - men det behøver bestemt ikke at være Gregers Borups skyld.

Knud Lindbjerg

pensioneret skoleinspektør

Ranum