Debat

Overgreb mod elever

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som andre muslimer har jeg naturligvis fulgt debatten om Kåre Bluitgens bog 'Nye danskere'. At jeg derudover har en datter på 13 år i 8. klasse - og som derved tilhører bogens målgruppe - har naturligvis skærpet min opmærksomhed yderligere. Og jeg er mildest talt rystet over, at folk med tilknytning til undervisningssystemet kan anbefale en så fordomsfuld, groft generaliserende og ensidig bog som undervisningsmateriale.

Det er i skolen, at fundamentet til medmenneskelig respekt dannes. Det er i skolen, at kimen til forståelse for demokratiske og humanistiske værdier lægges.

Skolen har ansvar for, at eleverne ikke bliver udsat for overgreb. Jeg finder det ganske utilstedeligt, om min datter, der er den eneste i sin klasse med muslimsk baggrund (eller for den sags skyld enhver anden i hendes aldersgruppe med samme baggrund), skulle blive præsenteret for nævnte bog i undervisningen. I den aldersgruppe er man ganske enkelt ikke moden til at klare et så massivt, usagligt, krænkende - og enkelte steder ligefrem ondskabsfuldt - angreb på den befolkningsgruppe, man selv og ens familie tilhører.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Kategorierne 'vi' og 'de andre' er i bogen trukket så skarpt op, at det er helt umuligt at få dem til at mødes. Og jeg fornærmer vist ingen ved at sige, at de færreste lærere er i stand til at gennemskue det, der i bogen præsenteres som 'islam' og generel praksis blandt 'muslimer' - og altså blandt de unge nye danskere, som bogen handler om.

Det handler hverken om politisk korrekthed eller om ikke at 'turde' tale om reelle problemer, men om at fremlægge tingene på en sober og saglig måde, der ikke sårer, krænker og ydmyger de implicerede børn og unge.

Aminah Tønnsen Echammari

Frederiksberg

Forkortet af redaktionen