Debat

Pensionisternes nye forbundsfæller

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1. oktober 1998 blev en skelsættende dag for DLF's pensionister. På kongressen i Kolding blev det besluttet, at pensionisterne fremover ikke skal deltage i afstemningen om overenskomstresultatet, da de ikke er omfattet af det kommunale overenskomstresultat.

Til gengæld skal de heller ikke betale konfliktbidrag, hvis overenskomsten resulterer i en konflikt.

Bortset fra disse to ændringer forbliver vore pligter og rettigheder i DLF fuldstændig uændrede.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Samme dag blev vi medlem af Statspensionisternes Centralforening (SC), der inden lærerpensionisternes tilslutning talte 14.000 medlemmer. Med vores tilslutning omfatter SC nu cirka 25.000 statspensionister. Det burde give dobbelt vægt, når vore ønsker fremføres over for finansministeren.

24.-25. februar skal vore repræsentanter i kongressen deltage i SC's repræsentantskabsmøde og være med til at udforme den fremtidige politik.

Seks gange om året får vi bladet 'Statspensionisten', hvor organisationens politik fremlægges og diskuteres.

Når vi ikke kan blive omfattet af den kommunale overenskomst, må vi samarbejde med de andre statspensionister.

Der er grund til at takke de kongresdelegerede, der i 1997 støttede pensionisterne, så vores overenskomststemmeret først blev slettet, da den nye placering i SC var bragt på plads.

DLF's pensionistpolitik på statsområdet blev klart formuleret på kongressen i Kolding:

'Forbedring af regulering af tjenestemandspensionerne, så der også tages hensyn til den andel af overenskomstrammen, der anvendes til decentral lønudvikling, for at sikre en parallel udvikling af løn og pension.'

Overenskomst 99 bør gøre dette til en realitet.

Paul Elmholt

Odense

Powered by Labrador CMS