Debat

Tak

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Anni Herfort

Tak, fordi du fjernede den snigende egoisme, som var ved at besætte mig her omkring overenskomstkravene.

For at være helt ærlig vil jeg fortælle dig, at jeg i det skjulte gav min tillidsrepræsentant et papir med mine primære krav: højere løn og bedre arbejdsbetingelser. Mine krav bundede udelukkende i mine egne forhold. Tilfældigvis er det de samme to krav, som overskriften til artiken på side 23 i Folkeskolen nummer 41 udtrykker, nemlig højere løn og bedre arbejdsvilkår. Lækkert.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Så skete der desværre det kedelige, at jeg kom til at bladre om til side 25 med de generelle og specielle krav. Her ønskes forbedringer for fædre på barselsorlov, omsorgsdage, lønanciennitet ved børnepasningsorlov, løn ved adoption og så videre. Nu er der det kedelige for mig, at jeg ikke har børn, at jeg er for gammel til at adoptere et barn, at omklassificeringen ikke gælder mig og så videre. Jeg er faktisk også så uheldig at være skolebibliotekar, altså en med mange Ø-timer, altså en af dem, som du mener udfører et ikke 'særligt belastende' arbejde.

Når jeg begynder med at takke for, at du fik fjernet min egoisme, er det fordi, at for at være tilfreds med kravene, er solidaritetsfølelse en god ballast i sindet. Det bliver sikkert ikke en god ballast i pungen eller med hensyn til arbejdsvilkårene.

Og dermed er alt jo ved det gamle for den gamle.

Alex Sørensen

Hedehusene Skole

Svar

Det er altid dejligt, når man får tak fra medlemmerne, selv om jeg kan være lidt i tvivl om hjerteligheden bag din tak. Det er min vurdering, at vi havde en god kongres og fik opstillet nogle gode og brede krav, som sikkert ikke alle kan indfries, men med kravet om generelle lønstigninger skulle der også blive noget til dig.

Jeg har i øvrigt ikke sagt - og mener heller ikke - at skolebibliotekarer udfører et ikke 'særligt belastende arbejde', men i sammenhæng med kongressens debat om omlægning af aldersreduktion havde jeg et indlæg, hvor jeg blandt andet gjorde opmærksom på arbejdsgivernes ønske om helt at fjerne denne ordning. I forbindelse hermed sagde jeg: 'Lærerforeningen er nemlig i sin tid kommet igennem med aldersreduktion på F-tiden med den begrundelse, at undervisningsarbejdet er særligt belastende.'

Endelig er jeg stolt af at være formand for en organisation, hvor balancen mellem solidaritet og naturlig egoisme giver sig udslag i krav, der tilgodeser, at lærere får ordentlige vilkår for deres samvær med egne børn.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF