Debat

En utilfreds pensionist

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlem af hovedstyrelsens forretningsudvalg, Karsten Holst Nielsen, har et indlæg i Folkeskolen nummer 40 med overskriften 'Kvalitetsudvikling af dialogen', men hans ordvalg må være et udslag af dilettantisk drilleri.

I mit læserbrev i Folkeskolen nummer 36 bad jeg netop Karsten Holst Nielsen forklare sit ordvalg i nummer 23: . . . at pensionisterne kunne 'få noget andet i stedet for at deltage i urafstemningen', men Karsten Holst Nielsen undlader at besvare mit spørgsmål i sit læserbrevssvar. Kom nu i gang med dialogen og forklar os pensionister, hvad 'noget andet' er!

Da jeg frygtede at blive tvangsmedlem af Statspensionisternes Centralforening (SC), bad jeg også om SC's vedtægter i mit læsebrev i Folkeskolen, men endnu har Karsten Holst Nielsen ikke reageret. Han har kun oplyst, at kontingentet til SC 'forventes at blive 35 kroner per år, som betales af foreningen centralt', og det betyder kontingentfrihed for 10.000 pensionister fremover. Tak for den oplysning!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er dog meget mærkeligt at være medlem af en organisation, hvis vedtægter er mig ukendt, og som heller ikke eksisterer i telefonbogen.

Men siden 1. oktober har jeg mistet min stemmeret på grund af medlemskabet af SC, 'der ikke er forhandlingsberettiget' ifølge Folkeskolen nummer 40, men hvor chefredaktøren i samme nummer skriver: 'Hovedstyrelsen har meldt pensionisterne ind i SC, fordi pensionerne forhandles med staten og ikke med kommunerne'.

Min slutbemærkning er, at det stadig er Centralorganisationernes Forhandlingsudvalg, som har forhandlingsretten for offentligt statsansatte over for finansministeren, og derfor kunne DLF spare cirka en halv million kroner årligt til SC.

Poul Erik Dyreborg

pensionistmedlem

Ballerupkredsen