Godt gang i kvalitetsudviklingen

Alle kommuner arbejder med kvalitetsudvikling af skolerne, mener Else Købstrup fra Kommunernes Landsforening

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foreløbig ligger der 1.467 kvalitetsudviklingsprojekter i Danmarks Lærerforenings database. Projekterne er indsamlet og indsendt af foreningens kredse, men oversigten er ikke komplet.

I databasen ligger der kvalitetsudviklingsprojekter fra skoler i 202 af landets 275 kommuner, men formanden for Kommunernes Landsforenings Børne- og Kulturudvalg, Else Købstrup, regner med, at tallet hedder 275, når de sidste kredse får sendt deres beskrivelser ind:

- Jeg nægter at tro, at der findes en kommune, hvor skolerne ikke arbejder med kvalitetsudvikling. De tilbagemeldinger, vi har, viser, at kommunerne og skolerne har taget den kritik, der har været rejst mod folkeskolen, meget alvorligt, og at der arbejdes seriøst med at løfte kvaliteten.

Jan Trojaborg, der er næstformand i Danmarks Lærerforenings pædagogiske udvalg, er godt tilfreds med databasen:

- Projekterne dokumenterer, at der er meget i gang i folkeskolen. Og det er der. Jeg tror, der arbejdes med kvalitetsudvikling på langt de fleste af landets skoler. Men ikke alle skoler er lige gode til at fortælle om projekterne. Det skal vi blive bedre til, men det kræver en mentalitetsændring, siger Jan Trojaborg.

Under hvert projekt i Danmarks Lærerforenings database finder man 'ud over en kort beskrivelse af projektet' projektets formål, tidsramme, de budgetmæssige konsekvenser og evalueringsformen.

Mikkel Hvid er freelancejournalist