Opgør om arbejdstid

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sådan skrev Vendsyssel Tidende den 2. oktober på lederplads:

'Det er givet, at der kan findes mange eksempler på lærere, der ikke forbereder sig svarende til de F-timer, de betales for.

Det vil heller ikke kunne forsværges af lærernes egen organisation.

Men en generalisering med baggrund i en fornemmelse er farlig - og en strukturændring på samme svage baggrund kan udvikle sig til noget, der ikke er mindre end katastrofalt.

Er udgangspunktet, at lærerne er for lidt på skolen, må forhandlerne i den nye overenskomstsnak hellere få debatteret muligheden for lærertilstedeværelse i flere timer på skolen.

Men det vil stille bygningsmæssige krav. Man kan ikke forvente, at lærerkorpset skal kunne forberede sig i skolelokalerne uden at stille kontorfaciliteter til rådighed for hver enkelt lærer.

Så topchefer og Kommunernes Landsforening kan lige så godt indstille sig på, at de ikke kommer til at spare sig til en bedre folkeskole.

Men der er muligheder for at gøre lærerne mere synlige i skolen. Det gøres blot ikke uden betydelige bygningsmæssige investeringer.'