Debat
0   160

Der må prioriteres

Kære Torben Thomsen fra Aars

Tak for din version af 'en Århus-historie', selv om den ikke helt svarer til den virkelighed, jeg kender!

Artiklen fortsætter under banneret

I Århus er vi enige i, at den internationale dimension er vigtig. At undervisningen generelt skal gøres så nærværende som muligt. At undervisningsmidler og -metoder skal vælges med omhu og omtanke.

Vi erkender, at der er tale om valg, og at disse valg begrundes i lærerens - og lærerteamets - didaktiske overvejelser.

Vi finder det værdifuldt med initiativer, der flytter undervisningen uden for skolens område. Men vi erkender samtidig, at den økonomi, der stilles til rådighed for sådanne initiativer, er begrænset. Med andre ord: vi erkender, at der ofte må foretages en prioritering.

Hvis kommunens økonomiske prioriteringer gør, at der ikke kan planlægges med et bestemt undervisningsmiddel, der i en konkret situation vurderes som 'det bedste', må der træffes et andet valg - vælges et andet middel - der gør, at det pædagogiske mål alligevel kan nås!

I Århus mener vi, at folkets skole skal forstås bogstaveligt, nemlig som skolen, alle har mulighed for at komme i - og skolen, som fællesskabet/kommunen betaler for! Denne skole må hellere end gerne inddrage den internationale dimension og rejsens muligheder for indlæring. Det er vi helt enige i! Men lovgivningen skelner nu mellem to former for rejseaktivitet: den, der er et velbegrundet element i den daglige undervisning (kaldet lejrskole), og den, der er et alternativ til undervisningen (kaldet skolerejse). Vi tager loven alvorligt - og siger blot: brug undervisningstiden på undervisning - og planlæg med lejrskoler!

Jette Jensen

Århus Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ