10. klasse
0   300

10. klasse skal vælges aktivt

Venstre har offentliggjort et nyt debat- og inspirationsoplæg om folkeskolens ældste klasser, hvor man blandt andet kan læse, at partiet ønsker at adskille skolens ældste klasser fra de yngre klasser i overbygningsskoler.

Der skal skabes ny dynamik, faglighed og læring for de ældste elever, og det kan bedst ske i overbygningsskoler, som eventuelt kan etableres på tværs af kommunegrænser.

På den måde kan der ifølge Venstre skabes en række fordele: blandt andet bedre muligheder for undervisningsdifferentiering og mere plads til faglig vækst og engagement for lærerne. Samtidig understreger Venstre den økonomiske fordel: ved overgangen til overbygningsskolen kan flere klasser lægges sammen, og der kan komme flere elever i klasserne i de kommuner, der i dag har lave klassekvotienter.

Især ønsker Venstre at adskille 10. klasse fra de yngre klasser, men er imod at placere 10. klasse på erhvervsskolerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge partiet sker overgangen mellem 9. og 10. klasse alt for ofte automatisk. De unge skal aktivt træffe og begrunde deres valg for at fortsætte i 10. klasse.

- Vi ønsker ikke at afskaffe 10. klasse, siger Venstres uddannelsespolitiske ordfører Anders Mølgaard. Men 10. klasse trænger til et serviceeftersyn.

- 10. klasse har eksistensberettigelse overfor de unge, der er i tvivl om, hvad de vil efter skolen.

- Jeg tror ikke på, at samtlige af de 70 procent, der fortsætter i 10 klasse i dag er i tvivl om hvad de vil, siger Anders Mølgaard. ab


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
491 andre er allerede tilmeldt