Frikvarter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alkoholdlære

Hvis Herren ikke havde forestillet sig, at vi skulle drikke Dry Martinier, hvorfor er der så så mange oliventræer i Det hellige Land?

Politikeren Jim Wright

Flaskepost

Der skal halvanden flaske whisky og en hel flaske portvin til, for at jeg kan tage mig sammen til så meget som at skrive et brev.

Edvard Munch i brev til Helge Rode

Styrkedrik

Et fad vin gør større mirakler end en kirke fuld af helgener.

Katolsk ordsprog

Samfundshjælpere

(Om lille seminarieby i halvtredserne). Byen bugnede af købmænd, der ikke vidste noget bedre end at lade sig banke op af tørstig ungdom.

Fra Knud Erik Pedersens selvbiografiske roman

I Fjederhammen

Glassets glæder

(Om vennefest i guldalderen). Midt i alvorlig samtale så man kundskabsrige mænd slå snart et lident spejl, snart en rude i stykker, uden at det gjorde mindste skår i glæden.

Adam Oehlenschläger

Flaskehalsproblemer

Selv mener sangeren ikke, at han har noget problem med spiritus. Under denne samtale med Ekstra Bladet drak han blot omkring 15 genstande.

Ekstra Bladet

Snapseritual

Når lagmand Samuel Mikkelsen tog sig en dram under gudstjenesten, gjorde han det med stor delikatesse. - Ikke fordækt som en skalk eller en skolepog, men med uforstyrrelig værdighed.

Fra Jørgen Frantz Jacobsens Barbara