Debat

Jeg er flov

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg deltog i kongressen for kollegerne i kreds 134. De havde sendt mig af sted med budskabet, at 'ny løn er gift for skolen'. Bildte dem ind, at de ikke behøvede frygte, vi var jo enige, kreds, amtskreds og kongres.

Tidligt under debatten på kongressen anede man, at kongresvedtagelsen om ny løn ville blive alt for tynd. Kreds 134 mente ikke, den var noget, vi kunne komme tilbage til medlemmerne med. Vi anbefalede opslutning bag et forslag, der klart udtrykte, at lærerne ikke ønskede ny løn-spørgsmålet blandet ind i de kommende overenskomstforhandlinger. Desværre trak forslagsstilleren sit forslag efter hovedstyrelsens anmodning. Bekymrede så vi, hvordan kongressen arbejdede sig frem mod en stadig mere intetsigende kongresvedtagelse. I dag har modparten nærmest erobret debatten med den.

Formand og hovedstyrelse beroligede kongressen med, at man naturligvis havde forstået alle de utvetydige signaler fra medlemmerne. Udmærket, hvis altså kongressen havde kvitteret med en konsekvent udtalelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I stedet lykkedes det hovedstyrelsen, i samarbejde med den meget opportunistiske Bjarne Krogh, at fjerne hovedstyrelsens egne forslag til mindstekrav til en eventuel kommende forhandling om nye lønformer.

Resultatet er, at offentligheden nu tror, at DLF er et helt hestehoved foran medlemmerne, parate til ny løn.

Lærerne hjemme i klasserne er nærmest en samling tøsedrenge, der er bange for en 'nødvendig udvikling'. Jamen, det var vel også nærmest det, hovedstyrelsen mente i foråret, før medlemmerne trak dem ned på jorden. Så der er måske ikke så meget at undre sig over, når alt kommer til alt?

Vi tre delegerede fra Østdjurs stemte sammen med 97 andre mod den kongresvedtagelse, der nu udlægges som en invitation til Kommunernes Landsforening om forhandling om ny løn. 179 stemte for.

Kongressen forspildte en lejlighed til at tage klar stilling og komme med en klar markering.

Er udgangspunktet for forhandling bedre nu efter kongressen, end det var før?

Når kongresvedtagelsen nævner foreningens lønpolitik og en underviserlønmodel, hvad mener vi så dermed? Den overordnede lønpolitik kender vi måske, men en underviserlønmodel aner kun få, hvad er (der eksisterer ganske vist 'et eksempel').

Det er et problem for foreningen, at medlemmerne oplever, at deres valgte kongresdelegerede, på en så kort køretur til Kolding, aldeles glemmer mandatet og forplumrer en klar stillingtagen?

Næsten ironisk var det, at sidste punkt på kongressens dagsorden handlede om, hvorvidt der skulle hyres en 'medievirksomhed'/reklamefirma til at bringe lærernes budskab ud til samfundet.

At behovet for klar kommunikation er påtrængende, er soleklart. Når ikke engang en kongres kan gøre sig forståelig!

Mogens Lundetoft Clausen

Trustrup

Powered by Labrador CMS