Debat
0   162

Ny løn på Kongres 98

Det, man tror er virkelighed, kan pludselig skifte karakter, det oplevede jeg for få dage siden, da jeg var med på en lytter på kongressen.

'Vi har forstået medlemmernes udmeldinger' lød det igen og igen, et stort rungende nej til ny løn var beskeden fra græsrødderne.

Artiklen fortsætter under banneret

Adskillige morgenduelige undredes dagen efter såre over indslagene i Radioavisen, og den 2. oktober kunne man endvidere i Politiken læse: 'Lærerne klar til nyt lønsystem'.

Endnu en gang har vi ikke formået klart at signalere et entydigt budskab til pressen og vore arbejdsgivere.

Hvad gik så galt? Jo, flertallet i hovedstyrelsen bakkede et forslag til en kongresvedtagelse fra en ivrig ja-siger op. Og kongressen, som ikke i første omgang klappede overvældende meget ad Bjarne Kroghs forslag, fulgte hovedstyrelsens flertal i anden omgang.

Det, der skulle have været et klart signal til arbejdsgiverne om nej til ny løn, blev til et 'lærerne er klar . . .'.

Den er svær at forklare ude på lærerværelserne, hvor man i disse dage ikke blot undres, men også er vrede. Meget vrede. Det vil vi sikkert høre mere til.

Kirsten Jørgensen

Nautrup


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ